• +30 2810 336330
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Τρίτη 26-09-2023, η δράση  “Δυναμική Προσαρμογή στη λειψυδρία  και στην κλιματική αλλαγή 🍃υπό συνθήκες βαθιάς αβεβαιότητας”

Το Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης, σε μια πρωτοβουλία που επιδεικνύει την αφοσίωσή του στην ενίσχυση της συλλογικής ευρωπαϊκής μνήμης, πραγματοποίησε ενημερωτική εκδήλωση, στον χώρο του 4ου Εσπερινού Λυκείου Ηρακλείου, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου “Retour”, στις 4 Δεκεμβρίου 2023, με κεντρικό θέμα τη συλλογική ιστορική μνήμη.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο 4ο Εσπερινό Λύκειο Ηρακλείου και ήταν μέρος του ευρωπαϊκού έργου "Retour".

Στην εκδήλωση αυτή, δόθηκε έμφαση στην προώθηση μιας καλύτερης και αμοιβαίας κατανόησης των ιστορικών στιγμών αλλαγής και των εξελίξεων στην Ευρώπη κατά τον 20ό αιώνα, εποχή χαρακτηρισμένη από τον ολοκληρωτισμό.

Η εκδήλωση περιελάβανε role play game και ενημερωτικό σεμινάριο προσφέροντας μια πλούσια και διαδραστική εμπειρία.

Πέρα από την εκπαιδευτική πτυχή, η εκδήλωση εστίασε επίσης στο να αυξήσει την ευαισθητοποίηση των Ευρωπαίων πολιτών για την κοινή τους ιστορία, πολιτιστική κληρονομιά και αξίες μέσω του διαλόγου, συζήτησης και δραστηριοτήτων συμμετοχής. Με αυτόν τον τρόπο, η εκδήλωση έχει σκοπό να προάγει την κατανόηση και τον σεβασμό προς τη διαφορετικότητα και να συμβάλλει στην ενίσχυση των κοινών ευρωπαϊκών αξιών.

Συμμετοχή του Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης  στην εκπαιδευτική επίσκεψη του Ελληνικού Δικτύου Europe Direct στις Βρυξέλλες και το Λουξεμβούργο.

22-26 Οκτωβρίου 2023

Ανατροφοδότηση, ενημερώσεις, ανταλλαγή απόψεων και εξαγωγή νέων ιδεών  εμπράγματου περιεχομένου.

Ξεχωριστή η επίσκεψη στην πόλη Schengen

Τιμητική η ενημέρωση για το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ⚖️από τον Έλληνα Γενικό Εισαγγελέα κ Αθανάσιο Ράντο.

Παρακολούθηση συζήτησης στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για την αύξηση της συμμετοχής γυναικών  στην πολιτική.

Θερμές ευχαριστίες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα για την ευκαιρία αυτή.

Βρείτε ένα κέντρο κοντά σας
https://europa.eu/!d6wVcx

Θα απευθυνθεί στους Ευρωπαίους, κάνοντας απολογισμό των επιτευγμάτων του περασμένου έτους και παρουσιάζοντας τις επερχόμενες προτεραιότητές μας.

Σελίδα 1 από 197

european union flag 400 clr 4948Το έργο συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση