• +30 2810 336330
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021 13:11

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το διαδικτυακό σεμινάριο του Europe Direct Crete Region με τίτλο: «Φωτογραφία, Μνήμη και Αναδόμηση των ιστοριών» από τον φωτογράφο, ερευνητή και καθηγητή στο Paris8 ο Alejandro Fabian Erbetta!! Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

Σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από μια επιδείνωση της αυτό-εκπροσώπησης (ιδιαίτερα μέσω κοινωνικών δικτύων), αυτό το εργαστήριο πρότεινε έναν προβληματισμό για την μνήμη και την
ανακατασκευή των ιστοριών στις σύγχρονες ευρωπαϊκές καλλιτεχνικές πρακτικές.

Σε αυτό το είδος αναδρομικής προσέγγισης που ερμηνεύει το παρελθόν, οι καλλιτέχνες δουλεύουν μέσα από τα ίχνη των υλικών και της μνήμης, όπως τα οικογενειακά άλμπουμ, τα αρχεία, τα έγγραφα ή τις μαρτυρίες.

Συνδυάζοντας διαφορετικά αισθητικά σύμπαντα σε μια νέα ενότητα, συνταιριάζουν τις δικές τους εικόνες με υπάρχουσες πηγές, αντιπαραβάλλουν ζωές που έχουν χαθεί με τη δική τους ζωή.

Τα έργα τους γίνονται έτσι καλλιτεχνικές δημιουργίες και υποδηλώνουν έναν μοναδικό αφηγηματικό χώρο που προκαλεί μια ποιητική μνήμη. Μερικώς και αποσπασματικά, αποκαλύπτουν μια αφήγηση που αναδιαμορφώνεται από το φαντασιακό και το μοντάζ.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε μέσω της πλατφόρμας Webex την Τετάρτη στις 22/9 και ώρα 18.00-22.00

Read 1067 times

european union flag 400 clr 4948Το έργο συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση