• +30 2810 336330
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τετάρτη, 01 Δεκεμβρίου 2021 13:03

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο Διαδικτυακός σεμιναριακός κύκλος εκπαίδευσης 10 Μαθημάτων για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+, για εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Κρήτης Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

Τo Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Έρευνας & Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων (I.R.T.E.A) παρείχε σε εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας βαθμίδας, έναν διαδικτυακό σεμιναριακό κύκλο εκπαίδευσης 10 Μαθημάτων για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+. Σκοπός του σεμιναριακού κύκλου ήταν οι εκπαιδευτικοί να αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες για την κατάθεση προτάσεων για εκπαιδευτικούς και μαθητές στο πρόγραμμα Erasmus+. Ο εν λόγω σεμιναριακός κύκλος φιλοξενήθηκε στην διαδικτυακή πλατφόρμα ασύγχρονης μάθησης Cerebrum.gr που έχει δημιουργηθεί από το Ινστιτούτο Έρευνας & Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων (I.R.T.E.A) και είχε διάρκεια έναν μήνα.

Η συγκεκριμένη πλατφόρμα, επιτρέπει σε κάθε χρήστη από οποιοδήποτε χώρα και περιοχή να έχει πρόσβαση στις υπηρεσίες της καταργώντας τους γεωγραφικούς, φυλετικούς, κοινωνικούς και οικονομικούς περιορισμούς.

Στον κύκλο αυτό συμμετείχαν 15 εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Κρήτης. Η επιλογή τους έγινε μέσω ανοιχτής πρόσκλησης ενδιαφέροντος και με σειρά προτεραιότητας, σε συνεργασία με το Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης.

Σκοπός του διαδικτυακού Σεμιναριακού κύκλου εκπαίδευσης

Σκοπός του Σεμιναριακού Κύκλου είναι οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες για την κατάθεση προτάσεων χρηματοδότησης για το πρόγραμμα Erasmus+ για τη Σχολική Εκπαίδευση. Οι εκπαιδευόμενοι θα αποτελέσουν πολλαπλασιαστές καταθέσεων και υλοποιήσεων προγραμμάτων στην περιοχή τους, ενώ παράλληλα θα γίνουν κόμβοι υποστήριξης για νέες άτυπες ομάδες νέων, συλλόγους νέων και σχολείων για να καταθέσουν προτάσεις προς χρηματοδότηση στις Εθνικές Διαχειριστικές Υπηρεσίες.

Read 923 times Last modified on Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2022 13:11

european union flag 400 clr 4948Το έργο συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση