• +30 2810 336330
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Δευτέρα, 17 Μαϊος 2021 09:32

Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης

Η Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης αποτελεί μοναδική και επίκαιρη ευκαιρία για τους Ευρωπαίους πολίτες να συζητήσουν τις προκλήσεις της Ευρώπης και τις προτεραιότητές της. Ανεξάρτητα από το πού είστε ή με τι ασχολείστε, αυτός είναι ο χώρος όπου θα σκεφτείτε το μέλλον που θέλετε για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχουν δεσμευθεί να ακούσουν τους Ευρωπαίους και, σύμφωνα με τις αρμοδιότητές τους, να δώσουν συνέχεια στις συστάσεις που διατυπώνονται.

Έως την άνοιξη του 2022 η Διάσκεψη αναμένεται να καταλήξει σε συμπεράσματα και να παράσχει καθοδήγηση σχετικά με το μέλλον της Ευρώπης.

Ποιος μπορεί να συμμετάσχει;

Ευρωπαίοι πολίτες από όλα τα κοινωνικά στρώματα και όλες τις γωνιές της Ένωσης, με τους νέους να έχουν κεντρικό ρόλο στη μελλοντική διαμόρφωση του ευρωπαϊκού εγχειρήματος.

Οι ευρωπαϊκές, εθνικές, περιφερειακές και τοπικές αρχές, καθώς και η κοινωνία των πολιτών και άλλες οργανώσεις που επιθυμούν να διοργανώσουν εκδηλώσεις και να συνεισφέρουν ιδέες.

___________________________________________________________________________

Η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης διοργανώνουν on line event στα πλαίσια της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης, στις 29 Μαΐου 2021, στις 11:00.

Η προτεινόμενη δράση έρχεται μετά την ολοκλήρωση σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων για τους πολίτες σχετικά με την ψηφιοποίηση της καθημερινής τους ζωής και τη συμβολή της ΕΕ σ΄ αυτό. Ο σκοπός της προτεινόμενης δράσης είναι η αλληλεπίδραση με το κοινό (πολίτες της περιοχής) για τη λήψη σχολίων / συναισθημάτων και προτάσεων για τις προτεραιότητες και τα προγράμματα της ΕΕ σχετικά με το ψηφιακό μέλλον. Στην περιοχή της Κρήτης, πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι ενημερωμένοι πολίτες αποκτούν κριτική σκέψη και γίνονται πιο δραστήριοι στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Η ενεργοποίηση των πολιτών μπορεί να είναι ζωτικής σημασίας για την κοινωνική, οικονομική και ολόκληρη ανάπτυξη της περιοχής. Τα αποτελέσματα της αλληλεπίδρασης αυτής μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τα ενδιαφερόμενα μέρη και την ΕΕ για τη διαμόρφωση στρατηγικών και δράσεων, ώστε με πιο ελκυστικό τρόπο να μπορούν να ενισχύσουν τον κοινωνικό αντίκτυπο.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας Zoom, στον παρακάτω σύνδεσμο:

Read 858 times Last modified on Δευτέρα, 24 Μαϊος 2021 12:33

european union flag 400 clr 4948Το έργο συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση