• +30 2810 336330
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2021 11:50

To Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης διοργανώνει online event με τίτλο: Ψηφιακή ταυτοποίηση // Digital Citizens Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

To Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης, στο πλαίσιο προώθησης της προτεραιότητας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής - “Ευρώπη έτοιμη για την ψηφιακή εποχή”, διοργανώνει την Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, στις 19:00, το online event “Ψηφιακή ταυτοποίηση // Digital Citizens”.

 

Η νέα αυτή εκδήλωση αποτελεί μέρος των online εκδηλώσεων με κεντρικό τίτλο “Digital Citizens” και σκοπό έχει να ενημερώσει το κοινό για τα εργαλεία που περιλαμβάνονται στην ψηφιακή στρατηγική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προκειμένου να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που προσφέρουν οι ψηφιακές τεχνολογίες. Πιο συγκεκριμένα, η εκδήλωση θα επικεντρωθεί στις υπηρεσίες εμπιστοσύνης, όπως οι ηλεκτρονικές υπογραφές και οι υπηρεσίες ηλεκτρονικής ταυτοποίησης, που διασφαλίζουν τη συνέχεια και τη διαθεσιμότητα των δημοσίων υπηρεσιών.

 

Ομιλητής θα είναι ο Απόστολος Απλαδάς, Software Architect και IT Project Manager της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Είναι απόφοιτος Μηχανολόγος Ηλεκτρολόγος και Ηλεκτρονικός από το Πανεπιστήμιο Πατρών και μετά από μια επιτυχημένη καριέρα σε Ελλάδα και Γερμανία, ξεκίνησε να εργάζεται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 2011. Έκτοτε, έχει συντονίσει διάφορα έργα στους τομείς της Έρευνας και της Εκπαίδευσης και πρόσφατα ανέλαβε Product Owner της πλατφόρμας ηλεκτρονικής υπογραφής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς και των προγραμμάτων CEF για eID και eSignature στα κράτη μέλη.

 

Η εκδήλωση θα διαρκέσει 60 λεπτά και απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν να ενημερωθούν για τον κανονισμό eIDAS, την ηλεκτρονική ταυτοποίηση και τις υπηρεσίες εμπιστοσύνης. Για να παρακολουθήσει κανείς το event και να θέσει τις ερωτήσεις του, μπορεί μέσω:

 

Στοιχεία επικοινωνία

Web: https://www.europedirect-crete.gr

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Read 884 times

Latest from Europe Direct Crete

european union flag 400 clr 4948Το έργο συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση