• +30 2810 336330
 • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τρίτη, 02 Φεβρουαρίου 2021 14:06

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Europe Direct Crete για τη δημιουργία και ανανέωση ιστοσελίδας Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

                                                                                                                               Ηράκλειο, 02/02/2020

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Europe Direct Crete για τη δημιουργία και ανανέωση ιστοσελίδας                                                          

Έχοντας υπόψη:

 1. Τις διατάξεις του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης» (ΦΕΚ Α’ 87).
 2. Την απόφαση αρ. πρωτ. 1776/07-09-2011 (Αρ. Πρωτ. ΠΤΑ 2958/07-09-2011) του Περιφερειάρχη Κρήτης «περί Διαχωρισμού και Διαχείρισης των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων» .
 3. Την απόφαση αρ. πρωτ. 1787/09-09-2011 απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης «Περί Οικονομικής  Διαχείρισης των Ευρωπαϊκών, Κοινοτικών και Διεθνών Προγραμμάτων».
 4. Η αριθμ. SI 777458/2018 ειδική συμφωνία επιχορήγησης για ενέργεια, δυνάμει της συμφωνίας πλαισίου Europe Direct 2018-2020, για τη λειτουργία του Κέντρου  Europe Direct .
 5. Τον προϋπολογισμό του προγράμματος Europe Direct, κατηγορία Ε1 Βασικές δράσεις.
 6. Την ανάγκη για τη δημιουργία και ανανέωση ιστοσελίδας  του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Κρήτης - Europe Direct Crete.

 

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Κρήτης-Europe Direct Crete, στα πλαίσια της λειτουργίας του θα προχωρήσει στη δημιουργία και ανανέωση ιστοσελίδας με τις κάτωθι τεχνικές προδιαγραφές:

 

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

 1. Ο Ανάδοχος θα αναβαθμίσει το δικτυακό τόπο χρησιμοποιώντας σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (Content Management System -CMS) ανοιχτού λογισμικού (Open Source).
 2. Για την αναβάθμιση προτείνονται ένα από τα τρία συστήματα διαχείρισης περιεχομένου, Drupal, WordPress, Joomla, τα οποία θα πρέπει να εγκατασταθούν στις πιο πρόσφατα ενημερωμένες εκδόσεις τους.
 3. Το σύστημα διαχείρισης περιεχομένου θα πρέπει να λειτουργεί σε Web server Apache και Linux.
 4. Το σύστημα διαχείρισης Βάσεως Δεδομένων (DBMS) με το οποίο θα συνεργάζεται το σύστημα διαχείρισης περιεχομένου και στο οποίο θα αποθηκεύονται όλα τα δεδομένα θα είναι ανοιχτού λογισμικού και θα υποστηρίζεται από τα λειτουργικά συστήματα Windows και Linux.
 5. Η έκδοση του περιεχομένου θα είναι με τη μορφή άρθρων τα οποία θα ενσωματώνουν υποστήριξη μορφοποιημένου κειμένου, φωτογραφιών, ήχου, video, google maps κ.α.. Θα πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα χρήσης ετικετών (tags) σε όλα τα στοιχεία του συστήματος. Επίσης να δίνεται στον διαχειριστή η επιλογή διαφορετικού template ανά άρθρο με δυνατότητα μορφοποίησης της διάταξης του περιεχομένου.
 6. Θα πρέπει να υπάρχει δυνατότητα αναζήτησης κειμένου σε όλο το περιεχόμενο του δικτυακού τόπου (σελίδες, αρχεία κειμένου και αρχεία pdf) η οποία θα λειτουργεί με εσωτερική μηχανή και όχι με συνεργασία κάποιας μηχανής αναζήτησης.
 7. Δυνατότητα ελεγχόμενου σχολιασμού άρθρων, φωτογραφιών, videos μετά από έγκριση του διαχειριστή.
 8. Δυνατότητα αναπαραγωγής άρθρων που υπάρχουν σε ηλεκτρονική μορφή για EDIC της Περιφέρειας Κρήτης από άλλες πηγές.
 9. Δυνατότητα αναπαραγωγής άρθρων έντυπου τύπου
 10. Δυνατότητα μετάδοσης άρθρων του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Κρήτης με RSS.
 11. Σύνδεση των άρθρων, φωτογραφιών, video και λοιπών στοιχείων με social media (Facebook, Twitter κ.α.)
 12. Δημοσίευση άρθρου μέσω e-mail και δυνατότητα διαχείρισης των άρθρων μέσω mobile internet.
 13. Template ειδικά προσαρμοσμένο για λειτουργία του δικτυακού τόπου μέσω συσκευών κινητής τηλεφωνίας (mobile).
 14. Πολυγλωσσική υποστήριξη των άρθρων και γενικά όλων των στοιχείων του συστήματος διαχείρισης περιεχομένου προς το κοινό (μενού, templates κλπ).
 15. Δυνατότητα αποστολής φορμών επικοινωνίας και εγγραφής μελών με χρήση μηχανισμού “captcha”.
 16. Ενσωμάτων κώδικα google analytics.
 17. Δυνατότητα δημιουργίας δυναμικά χάρτη του δικτυακού τόπου (Sitemap).
 18. Δυνατότητα προσθήκης metatags για χρήση SEO (Βελτιστοποίησης Ιστοσελίδων για τις Μηχανές Αναζήτησης) ανά άρθρο.
 19. Χρήση των διεθνών προτύπων (web standards) με βάσει τις οδηγίες του W3C για την υλοποίηση των ιστοσελίδων (XHTML, CSS). Επικύρωση των σελίδων/άρθρων του συστήματος διαχείρισης περιεχομένου από τον W3C Validator.
 20. Απαίτηση συμβατότητας με τις W3C WCAG (τουλάχιστον έκδοση 1.0) με βαθμό προσβασιμότητας τουλάχιστον ΑΑ (Προτεραιότητα 2).
 21. Δυνατότητα επέκτασης των λειτουργιών του συστήματος με τη ανάπτυξη ή εγκατάσταση στοιχείων (modules, plugins) ανοιχτού λογισμικού.
 22. Ο διαχειριστής του δικτυακού τόπου (administrator) θα πρέπει να έχει πλήρη έλεγχο του διαχειριστικού περιβάλλοντος.
 23. Το εικαστικό περιβάλλον (layout) του δικτυακού τόπου θα είναι λιτό, διακριτικό και σύγχρονο δίνοντας έμφαση στο περιεχόμενο.

 

Έπειτα από τα παραπάνω το Κέντρο μας ενδιαφέρεται για τη δημιουργία και ανανέωση ιστοσελίδας συνολικού προϋπολογισμού 1.116 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%).

Ο συνολικός προϋπολογισμός θα βαρύνει το παραπάνω Πρόγραμμα και ειδικότερα θα χρηματοδοτηθεί από τον προϋπολογισμό του προγράμματος Europe Direct, Ε1 Βασικές δράσεις.

Κριτήριο επιλογής θα αποτελέσει η οικονομικότερη προσφορά που καλύπτει τις ανωτέρω απαιτήσεις. Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν τις προσφορές τους έως και την 10η Φεβρουαρίου 2021, ώρα 15.00 (μ.μ.) Για πληροφορίες, Βασιλική Μαδούλκα, συντονίστρια του προγράμματος τηλ: 2810 336330, 6937158595 ή email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Περιφέρειας Κρήτης διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει μέρος ή όλη την προσφορά της παρούσας χωρίς καμιά αποζημίωση στους προσφέροντες.

Read 799 times Last modified on Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2021 12:01

european union flag 400 clr 4948Το έργο συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση