• +30 2810 336330
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Παρασκευή, 03 Ιουνίου 2022 11:16

Συμμετοχή του Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης στην Ετήσια Γενική συνέλευση των EUROPE DIRECT Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

Η Ετήσια Γενική συνέλευση των EUROPE DIRECT στο Μιλάνο εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα 30 Μαΐου με τη φύτευση του «Δέντρου της Ευρώπης» στην περιοχή Bosco Verticale του Μιλάνου και έλαβε τέλος την 1η Ιουνίου 2022. Το δέντρο ήταν ένα δώρο του Τζουζέπε Σάλα, δημάρχου του Μιλάνου, προς τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, ως σύμβολο αλληλεγγύης και ειρήνης.

Τα διδάγματα που αντλήθηκαν από την πανδημία και, τώρα, από τον πόλεμο στην Ουκρανία επανακαθορίζουν τον κεντρικό ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και απαιτούν την αναμόρφωση ορισμένων ευρωπαϊκών πρωτοβουλιών και πολιτικών.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συγκάλεσε σε γενική συνέλευση στο Μιλάνο όλα τα κέντρα EUROPE DIRECT, προκειμένου να γίνει απολογισμός της μεταβαλλόμενης κατάστασης και τα κέντρα να εφοδιαστούν με τα κατάλληλα μέσα για την προσαρμογή των επικοινωνιακών δραστηριοτήτων τους στο πεδίο.

Υπό αυτές τις πρωτοφανείς συνθήκες, η Επιτροπή αποσκοπεί

– Στην επανέναρξη της εταιρικής σχέσης με τους δημόσιους φορείς, τις τοπικές διοικήσεις και τις ΜΚΟ που φιλοξενούν τα κέντρα EUROPE DIRECT

– Στην ενίσχυση της ικανότητάς τους να μεταδίδουν το ευρωπαϊκό μήνυμα στο πεδίο και

– Στην ενίσχυση της δυνατότητας τους να μεταφέρουν τα ευρωπαϊκά θέματα στην τοπική κοινωνία.

Αποστολή του δικτύου επικοινωνίας Europe DIRECT είναι να καταστήσει την Ευρώπη προσβάσιμη στους πολίτες σε τοπικό επίπεδο μέσω της συνεργασίας με τους πολίτες σχετικά με την ΕΕ, τις πολιτικές της , τις προτεραιότητές της και το μέλλον της.

Το δίκτυο φέρνει την Ευρωπαϊκή Ένωση κοντά στους πολίτες σε κάθε γωνιά της Ευρώπης. Συνεργάζεται επίσης στενά με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και προωθεί στα σχολεία την ενεργό συμμετοχή των Ευρωπαίων πολιτών στα κοινά.

Η γενική συνέλευση πραγματοποιείται σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία έχει αποκατασταθεί πλήρως η φυσική παρουσία της ΕΕ σε τοπικό επίπεδο μετά από δύο χρόνια εγκλεισμού λόγω του κορονοϊού, ενώ το Μιλάνο είναι ο συμβολικός τόπος από όπου ξεκίνησε η πανδημία στην Ευρώπη.

Σε αυτούς τους αβέβαιους καιρούς, η επικοινωνιακή προβολή της Ευρώπης είναι σημαντικότερη  -και πιο δύσκολη-από ποτέ. Τα κέντρα EUROPE DIRECT έχουν να παίξουν ζωτικό ρόλο στην προσπάθεια αυτή, ως βασικά σημεία επαφής μεταξύ των πολιτών μας και των θεσμικών οργάνων της ΕΕ. Όλοι θα πρέπει να γνωρίζουν πού βρίσκεται το τοπικό τους κέντρο EUROPE DIRECT, ώστε να ξέρουν πού μπορούν να ενημερωθούν για το τι κάνει η ΕΕ γι’ αυτούς.»

Read 233 times

Latest from Europe Direct Crete

european union flag 400 clr 4948Το έργο συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση