• +30 2810 336330
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2021 14:22

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 5ο EU JOBS AND MOBILITY ROADSHOW 2021 με τη συμμετοχή του Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης! Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

Το ελληνικό Δίκτυο των Κέντρων Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EUROPE DIRECT, με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, διοργάνωσαν το 5ο EU JOBS AND MOBILITY

Το EU Jobs and Mobility Roadshow ξεκίνησε δειλά το 2016 και ταξίδεψε στην Βόρεια Ελλάδα, από την Αλεξανδρούπολη έως την Θεσσαλονίκη, ενημερώνοντας και ενθαρρύνοντας εκατοντάδες νέους για ευκαιρίες απασχόλησης και κινητικότητας στην ΕΕ. Το 2020, προσαρμοζόμενο στις υγειονομικές εξελίξεις λόγω της πανδημίας, πραγματοποιήθηκε σε πανελλαδικό επίπεδο και διαδικτυακά προσεγγίζοντας ενδιαφερόμενους πολίτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Μετά από τέσσερις επιτυχημένες διοργανώσεις, 8 πόλεις συνάντησης και μία διαδικτυακή παρουσίαση με τη συμμετοχή δεκάδων εκπροσώπων φορέων και εκατοντάδων συμμετεχόντων πολιτών,  το EU Jobs and Mobility Roadshow, αποτελεί τη μεγαλύτερη συνάντηση γνώσης και παροχής πληροφόρησης.

Το περιεχόμενό του διευρύνθηκε, η οικογένεια μεγάλωσε και πραγματοποιήθηκε για δεύτερη χρονιά σε ψηφιακό περιβάλλον και απευθύνθηκε πανελλαδικά σε κάθε ενδιαφερόμενο που θέλει να παρακολουθήσει το/τα session που τον αφορούν, εύκολα και άμεσα από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του.

 

Τα session προσαρμόστηκαν σύμφωνα με την ευρωπαϊκή επικαιρότητα, τις πολιτικές προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αλλά κυρίως τις ανάγκες της εποχής για έγκυρη πληροφόρηση και κατάρτιση σε προγράμματα και πρωτοβουλίες που αφορούν τους πολίτες.

 

Συγκεκριμένα, τα εργαστήρια που πραγματοποιήθηκαν αφορούσαν:

  1. την Πράσινη Συμφωνία (Green Deal) και τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό,
  2. την Νεανική Επιχειρηματικότητα,
  3. τις Ευκαιρίες Κινητικότητας των Νέων,
  4. την Κατάρτιση, τις Δεξιότητες και την Εύρεση Εργασίας.

 

Read 1095 times

european union flag 400 clr 4948Το έργο συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση