• +30 2810 336330
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2021 14:57

Διαδικτυακή προσομοίωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από το Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

To Εurope Direct της Περιφέρειας Κρήτης διοργάνωσε Διαδικτυακή Προσομοίωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις Σχολικές Μονάδες των Δήμων της Κρήτης, το Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021 και την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021.

Η δράση αφορά στην υλοποίηση Προσομοίωσης της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που έγινε διαδικτυακά μέσω ψηφιακής πλατφόρμας. Συμμετέχοντες είναι 40 μαθητές, από Σχολικές Μονάδες της Περιφέρειας Κρήτης, της Α’ και Β’ Λυκείου (Ιδιωτικές, Δημόσιες ή ΕΠΑΛ).

Η Προσομοίωση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου άνοιξε τις εργασίες της με τον χαιρετισμό του Γιώργου Αλεξάκη, Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων της Περιφέρειας Κρήτης, ο οποίος περιέγραψε οριζόντια τις προκλήσεις που διέπουν το ενωσιακό γίγνεσθαι και τις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που σχετίζονται με την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία και το ψηφιακό μετασχηματισμό. Επίσης, υπογράμμισε τη σημαντικότητα της συμμετοχής των νέων σε τέτοιου είδους δράσεις, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα όχι μόνο να βελτιώσουν με βιωματικό τρόπο τις δεξιότητες διαβούλευσης αυτών αλλά και να δώσουν σάρκα και οστά στην προώθηση του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής.

Η διαδικτυακή εκδήλωση συνεχίστηκε με την τοποθέτηση του Ν. Μωραϊτάκη, στελέχους του Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης, όπου αφού εξήρε το ενδιαφέρον της συμμετοχής των σχολικών μονάδων στην Προσομοίωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αναφέρθηκε και στη σημασία της επικαιρότητας της θεματικής που δεν είναι άλλη από την οικοδόμηση μιας Ευρωπαϊκής Ένωσης στην υγεία.

Η συγκεκριμένη εξωσχολική δραστηριότητα αφορά στο διάλογο μεταξύ των συμμετεχόντων, οι οποίοι διαβουλεύονται ως Ευρωβουλευτές σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας και την αποτελεσματικότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με θέμα «Για μια Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας: προστασία της υγείας των Ευρωπαίων πολιτών και συλλογική αντιμετώπιση των διασυνοριακών υγειονομικών κρίσεων».

Σκοπός των συζητήσεων είναι να αποτυπωθούν οι προτάσεις των νέων στη θεματική της Υγείας οι οποίες θα αξιοποιηθούν από το Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης για την προώθηση της φωνής των νέων στην τοπική κοινωνία, τους φορείς χάραξης πολιτικής της Περιφέρειας αλλά και σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

H Διαδικτυακή Προσομοίωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχει ως στόχο την εξοικείωση των συμμετεχόντων με το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, τις ευρωπαϊκές πολιτικές και την επιχειρηματολογία, αναδεικνύοντας τις δικές τους ιδέες και δεξιότητες κατά τη διάρκεια αυτού.

Read 1377 times

european union flag 400 clr 4948Το έργο συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση