• +30 2810 336330
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2021 14:51

Συμμετοχή του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Περιφέρειας Κρήτης στη online συνάντηση για τη Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης Συνεργασία με τους πολίτες για την οικοδόμηση μιας πιο ανθεκτικής Ευρώπης! Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

Η Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης είναι μια σειρά διαλόγων και συζητήσεων με τη συμμετοχή πολιτών, η οποία θα δώσει τη δυνατότητα σε πολίτες από όλη την Ευρώπη να μοιραστούν τις ιδέες τους και να συμβάλουν στη διαμόρφωση του κοινού μας μέλλοντος.

Η Διάσκεψη είναι η πρώτη αυτού του είδους. Ως μείζων πανευρωπαϊκή δημοκρατική διαδικασία, προσφέρει ένα νέο δημόσιο φόρουμ για μια ανοικτή, χωρίς αποκλεισμούς και διαφανή συζήτηση με τους πολίτες σχετικά με ορισμένες βασικές προτεραιότητες και προκλήσεις.

Αποτελεί μέρος της δέσμευσης της προέδρου φον ντερ Λάιεν να προσφέρει στους Ευρωπαίους περισσότερες δυνατότητες να επηρεάζουν τη δράση της Ένωσης και τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί γι’ αυτούς. Όλοι οι Ευρωπαίοι, όποιοι και αν είναι και οπουδήποτε κι αν βρίσκονται, μπορούν να συμμετάσχουν.

Στόχος της Διάσκεψης είναι να αντικατοπτρίσει την πολυμορφία μας και να συμβάλει ώστε η απήχηση της Ευρώπης να υπερβεί τις πρωτεύουσές της και να προσεγγίσει κάθε γωνιά της ΕΕ, ενισχύοντας τους δεσμούς μεταξύ των Ευρωπαίων και των θεσμικών οργάνων που τους υπηρετούν. Αυτό επιτυγχάνεται με πληθώρα εκδηλώσεων και συζητήσεων που διοργανώνονται στο πλαίσιο της Διάσκεψης σε όλη την ΕΕ, καθώς και μέσω μιας διαδραστικής πολύγλωσσης ψηφιακής πλατφόρμας. Ειδικότερα οι νέοι καλούνται να συμμετάσχουν και να μοιραστούν τις ιδέες τους. Οι ευρωπαϊκές, εθνικές, περιφερειακές και τοπικές αρχές, καθώς και η κοινωνία των πολιτών και άλλες οργανώσεις, μπορούν επίσης να διοργανώσουν εκδηλώσεις και να ενθαρρύνουν τη συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτών.

Read 693 times

european union flag 400 clr 4948Το έργο συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση