• +30 2810 336330
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Παρασκευή, 03 Αυγούστου 2018 10:22

“Το Λασίθι ανοίγει πανιά” Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

Ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου, με την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, της Περιφέρειας Κρήτης και του Πανεπιστημίου Πειραιώς, διοργανώνει στις 3 έως 5 Αυγούστου το Φεστιβάλ «Το Λασίθι ανοίγει πανιά».

Σκοπός του φεστιβάλ είναι η ενημέρωση του κοινού και η ενίσχυση της πρότασης με τίτλο: "Η Τεχνογνωσία διαχείρισης των υδάτινων πόρων - οι Ανεμόμυλοι στο Οροπέδιο Λασιθίου Κρήτης προς ένταξη του στοιχείου στο εθνικό ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και την ανάδειξη του 1ου Αιολικού Πάρκου στην Ελλάδα".

Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ διοργανώνονται με την υποστήριξη του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Κρήτης, του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Πειραιώς και Νήσων Αττικής, του, της εταιρείας πολιτισμού Peripatos, του Καμπάνειου ιδρύματος και του Εργαστηρίου Διεθνών και Ευρωπαϊκών Πολιτικών και Προγραμμάτων Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Μεταξύ των εκδηλώσεων του τριημέρου περιλαμβάνεται η διοργάνωση εσπερίδας με θέμα "Ανεμόμυλος Οροπεδίου Λασιθίου Κρήτης - Πολιτισμική ταυτότητα και Νέες Προσεγγίσεις", καθώς επίσης προβολές ντοκιμαντέρ και δράσεις για να μαθαίνουν οι νεότεροι και να θυμούνται οι παλαιότεροι.

- Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

- Για το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων του φεστιβάλ δείτε: https://www.cretalive.gr/crete/to-lasithi-anoigei-pania

Read 5827 times

european union flag 400 clr 4948Το έργο συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση