• +30 2810 336330
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020 09:54

To Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης διοργανώνει online event με τίτλο: Fake News - Digital Citizens Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

To Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης, στο πλαίσιο προώθησης της προτεραιότητας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής - “Ευρώπη έτοιμη για την ψηφιακή εποχή”, διοργανώνει τη Δευτέρα, 20 Ιουλίου, στις 19:30, το online event “Fake News - Digital Citizens”.

Το νέο αυτό event αποτελεί μέρος μιας σειράς από online εκδηλώσεις με τον κεντρικό τίτλο “Digital Citizens” και σκοπό έχει να ενημερώσει το ευρύ κοινό για τις ψεύτικες ειδήσεις που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Με αφορμή την περίπτωση της Covid-19 και τον όγκο των fake news που κυκλοφόρησαν αυτό το διάστημα, είναι απαραίτητο να μπορούμε να αναγνωρίσουμε μία ψεύτικη είδηση και να μπορούμε να αναζητήσουμε την αλήθεια στις σωστές πηγές.

Ομιλητής θα είναι ο Στάμος Αρχοντής, πτυχιούχος χημείας (B.Sc.) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από το 2016 δραστηριοποιείται ως επικοινωνιολόγος της επιστήμης στο YouTube, όπου διατηρεί το επιστημονικό κανάλι “The Mad Scientist”, στο οποίο ασχολείται με απλοποίηση σύνθετων επιστημονικών εννοιών και κατάρριψη ψευδοεπιστημών. Επιπροσθέτως, από το 2016, εργάζεται επίσης ως αρθρογράφος-ερευνητής στην ομάδα ελέγχου γεγονότων Ellinika Hoaxes.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν να ενημερωθούν για τα “Fake News”. Για να μπορεί να συμμετέχει ο καθένας, θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, από την Χρύσα Κύρλου και τη Νικολέτα Παππά, και θα μπορεί κανείς να παρακολουθήσει το event και να θέσει τις ερωτήσεις του μέσω:

 

Live στη Facebook σελίδα EuropeDirectCrete, και

Live στο YouTube: https://bit.ly/FakeNewsLive-DC

Η συνολική διάρκεια της εκδήλωσης θα είναι 45 λεπτά.

 

Στοιχεία επικοινωνία

Web: https://www.europedirect-crete.gr

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Read 2658 times

european union flag 400 clr 4948Το έργο συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση