• +30 2810 336330
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020 13:43

Μπορείς να αναγνωρίσεις μια ψεύτικη είδηση στο διαδίκτυο; Γνωρίζεις πώς και πού να αναζητήσεις την αλήθεια; Τη Δευτέρα, 20 Ιουλίου, στις 19.30, παρακολούθησε online την εκδήλωση Digital Citizens με θέμα τα "Fake News". Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

Τη Δευτέρα, 20 Ιουλίου, στις 19.30, παρακολούθησε online την εκδήλωση Digital Citizens με θέμα τα "Fake News".

Ομιλητής: Στάμος Αρχοντής | The Mad Sc1ent1st

O Στάμος Αρχοντής είναι πτυχιούχος χημείας (B.Sc.) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από το 2016 δραστηριοποιείται ως επικοινωνιολόγος της επιστήμης στο YouTube όπου διατηρεί το επιστημονικό κανάλι “The Mad Scientist” (bit.ly/TheMadSc1ent1st), στο οποίο ασχολείται με απλοποίηση σύνθετων επιστημονικών εννοιών και κατάρριψη ψευδοεπιστημών. Από το 2016 επίσης, εργάζεται επίσης ως αρθρογράφος-ερευνητής στην ομάδα ελέγχου γεγονότων Ellinika Hoaxes.

Η εκδήλωση θα καλυφθεί με ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, από τη Chrisa Kirlou και τη Νικολέτα Παππά.

Το event απευθύνεται σε όποιον θέλει να ενημερωθεί για τα “Fake News” και να θέσει live ερωτήματα που τον απασχολούν σχετικά με το θέμα! Διάρκεια: 45 λεπτά.

Μπορείς να παρακολουθήσεις την εκδήλωση:

➡️Live στη σελίδα Europe Direct Crete

Live στο YouTube channel: bit.ly/EuropeDirectCreteYouTube

To Europe Direct Περιφέρειας Κρήτης, στο πλαίσιο προώθηση της προτεραιότητας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής - “Ευρώπη έτοιμη για την ψηφιακή εποχή”, ξεκινάει έναν κύκλο online events με τίτλο “Digital Citizens”. Στο πρώτο online event θα συζητήσουμε το θέμα των Fake News, με αφορμή την περίπτωση της Covid-19, πώς μπορούμε να αναγνωρίσουμε ότι μία είδηση την οποία διαβάσαμε στο διαδίκτυο και αναδημοσιεύεται παντού είναι ψεύτικη και πώς μπορούμε να αναζητήσουμε την αλήθεια αν έχουμε υποψίες.

Κάνε like στη σελίδα Europe Direct Crete ή/και στο YouTube channel bit.ly/EuropeDirectCreteYouTube για να λαμβάνεις ενημερώσεις και για τα επόμενα “Digital Citizens” online events.

Read 1809 times

european union flag 400 clr 4948Το έργο συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση