• +30 2810 336330
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Πέμπτη, 03 Μαϊος 2018 00:59

O ένας τον άλλο έχουμε | πάντα αυτό είχαμε Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

-Η ματαίωση των προκαταλήψεων ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ-

Το Europe Direct Crete πραγματοποίησε τη δράση Human Library στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Ηρακλείου_(!)

Μία Ζωντανή βιβλιοθήκη που δεν διέθετε χάρτινα βιβλία, αλλά ανθρώπους με διάθεση να μοιραστούν τις ιστορίες τους και τις εμπειρίες τους, με στόχο να καταπολεμήσουν τις προκαταλήψεις και να ενισχύσουν την προώθηση της ποικιλομορφίας.

Αυτή η Βιβλιοθήκη δεν δάνειζε βιβλία, αλλά εθελοντές συνανθρώπους μας που εκθέτουν τους εαυτούς τους προς “ανάγνωση”, με την πρόθεση να ανοίξουν ένα διάλογο με μαθητές και συγκεκριμένα τους αναγνώστες τους για τον ρατσισμό στη Ελλάδα του σήμερα, σε μια προσπάθεια να σπάσουν τα στερεότυπα και να καταπολεμήσουν τις προκαταλήψεις μας. Τα ράφια της Ζωντανής βιβλιοθήκης διέθεταν προς τους μαθητές του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Ηρακλείου «ανθρώπινα βιβλία», τις ιστορίες τους και τις εμπειρίες τους. Και κάτι παραπάνω: τη διάθεσή τους να τα επικοινωνήσουν όλα αυτά με έναν τρόπο που να ενισχύει την προώθηση της ποικιλομορφίας.

Η Αϊσσα, η Konstantina Palli, ο Kashimi Alisher, ο Χαλεντ Ταχιρ, ο Theodore Douloumpekis και ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΑΡΚΑΚΗΣ συνεργάστηκαν με το Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης υπό τη δημιουργική καθοδήγηση της Dimitra Kampeli HERAKLION DEVELOPMENT AGENCY - Σε μια προσπάθεια να μεταφέρουν τους μαθητές εκεί που οι ιστορίες ζωντανεύουν…

Read 5602 times

european union flag 400 clr 4948Το έργο συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση