• +30 2810 336330
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2016 10:42

Το Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης αρωγός και υποστηρικτής στην Αδελφοποίηση 1ου Γυμνασίου Ηρακλείου - Magnus-Albertus Gymnasium_(!) Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

Το 1ο Γυμνάσιο Ηρακλείου έλαβε μέρος στο πρόγραμμα «Ελλάδα – τότε και τώρα» που πραγματοποιείται από το ελληνικό ίδρυμα «Παλλάδιον» του Μονάχου σε συνεργασία με το Βαυαρικό Υπουργείο Παιδείας.

Κεντρικός στόχος του προγράμματος είναι να παρέχει από τη μια πλευρά σε μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς των Γυμνασίων στη Βαυαρία τη δυνατότητα να γνωρίσουν στοιχεία του αρχαίου και νεοελληνικού πολιτισμού και γλώσσας και από την άλλη να δημιουργήσει για τους μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς των Γυμνασίων και Λυκείων της Ελλάδας τις κατάλληλες ευκαιρίες ώστε να γνωρίσουν τον γερμανικό πολιτισμό και τη γερμανική γλώσσα.

Στο πλαίσιο του προγράμματος προβλέπονται πολλές δραστηριότητες αλλά μια από τις σημαντικότερες είναι οι αδελφοποιήσεις σχολείων της Γερμανίας με σχολεία από την Ελλάδα. Το 1ο Γυμνάσιο λοιπόν ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση αδελφοποίησης που του έγινε από το της πόλης Regensburg, μιας πανέμορφης ιστορικής πόλης που βρίσκεται στο κέντρο του βαυαρικού κρατιδίου και στο βορειότερο σημείο του Δούναβη.

Το Magnus-Albertus Gymnasium επισκέφτηκε το Ηράκλειο από τις 19 ως τις 25 Ιουνίου και οι μαθητές του παρακολούθησαν ένα πλούσιο πρόγραμμα εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε μαθήματα και δραστηριότητες γνωριμίας με τη Νεοελληνική Γλώσσα. Είχαν την ευκαιρία να κάνουν μάθημα Μαθηματικών στα Νεοελληνικά μιας και οι μαθητές του γερμανικού σχολείου έχουν επιλέξει να παρακολουθούν το μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών που προσφέρεται στο γυμνάσιό τους. Στο μάθημα αυτό οι Γερμανοί μαθητές και μαθήτριες μας εντυπωσίασαν πραγματικά με το επίπεδο των γνώσεών τους.

Εκτός από τα μαθήματα και τις δραστηριότητες στο σχολείο οι μαθητές επισκέφτηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου και τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού καθώς επίσης και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αρχανών. Επίσης οργανώθηκαν εκδρομές στον Άγιο Νικόλαο και την Πλάκα, που περιελάμβαναν ξενάγηση στο νησί της Σπίνα Λόνγκα, στο Αρκάδι και το Ρέθυμνο, στη νότια Κρήτη με σταθμούς τη Γόρτυνα, τη Φαιστό και τα Μάταλα.

Οι μαθητές και μαθήτριες του 1ου Γυμνασίου που φιλοξένησαν τους ξένους μαθητές δημιούργησαν δεσμούς φιλίας, χρησιμοποίησαν τις γλωσσικές τους γνώσεις, επικοινώνησαν, συνεργάστηκαν και συνυπήρξαν για ένα διάστημα δύο εβδομάδων με παιδιά μιας άλλης χώρας και διαφορετικής κουλτούρας. Μια εμπειρία μοναδική για τους ίδιους και τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς.

Read 3817 times Last modified on Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2016 10:55

european union flag 400 clr 4948Το έργο συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση