Print this page
Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2026 15:09

Social Media: Τι προβλέπει η πρόταση της Κομισιόν για τους περιορισμούς στα παιδιά

Written by
Rate this item
(0 votes)
Πώς θα μπορούσε να αλλάξει η πρόσβαση των παιδιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση;
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε την EU KIDS Act, μια νέα πρόταση για την ενίσχυση της ασφάλειας των παιδιών στο διαδίκτυο. Μεταξύ άλλων, προτείνεται τα παιδιά να μπορούν να δημιουργούν αυτόνομους λογαριασμούς στα social media από την ηλικία των 15 ετών, ενώ για τις μικρότερες ηλικίες προβλέπονται διαφορετικές ρυθμίσεις και γονική εποπτεία.
Παράλληλα, η πρόταση περιλαμβάνει μέτρα για ασφαλέστερο σχεδιασμό των ψηφιακών υπηρεσιών, περιορισμούς σε πρακτικές που ενθαρρύνουν την υπερβολική χρήση, καθώς και μηχανισμούς διασφάλισης της ηλικίας με σεβασμό στην ιδιωτικότητα.
Δείτε τη συνέντευξη της κας Τζίνας Αποστολάκη, Συνεργάτις Ευρωπαικού έργου EUROPE DIRECT της Περιφέρειας Κρήτης στο CRETAONE και στην Μαρίνα Μανωλακάκη: https://www.youtube.com/watch?v=XBu-wC6gc_U&list=PLQnFST6nB8PfnZkzOWACDGm1YOcu7nTJ8&index=12
Πηγή: youtube.com
Read 11 times

Latest from Europe Direct Crete