• +30 2810 336330
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τρίτη, 05 Δεκεμβρίου 2023 22:31

Ενημερωτικό σεμινάριο του Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης στο 4ο Εσπερινό Λύκειο Ηρακλείου, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου “Retour”! Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

Το Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης, σε μια πρωτοβουλία που επιδεικνύει την αφοσίωσή του στην ενίσχυση της συλλογικής ευρωπαϊκής μνήμης, πραγματοποίησε ενημερωτική εκδήλωση, στον χώρο του 4ου Εσπερινού Λυκείου Ηρακλείου, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου “Retour”, στις 4 Δεκεμβρίου 2023, με κεντρικό θέμα τη συλλογική ιστορική μνήμη.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο 4ο Εσπερινό Λύκειο Ηρακλείου και ήταν μέρος του ευρωπαϊκού έργου "Retour".

Στην εκδήλωση αυτή, δόθηκε έμφαση στην προώθηση μιας καλύτερης και αμοιβαίας κατανόησης των ιστορικών στιγμών αλλαγής και των εξελίξεων στην Ευρώπη κατά τον 20ό αιώνα, εποχή χαρακτηρισμένη από τον ολοκληρωτισμό.

Η εκδήλωση περιελάβανε role play game και ενημερωτικό σεμινάριο προσφέροντας μια πλούσια και διαδραστική εμπειρία.

Πέρα από την εκπαιδευτική πτυχή, η εκδήλωση εστίασε επίσης στο να αυξήσει την ευαισθητοποίηση των Ευρωπαίων πολιτών για την κοινή τους ιστορία, πολιτιστική κληρονομιά και αξίες μέσω του διαλόγου, συζήτησης και δραστηριοτήτων συμμετοχής. Με αυτόν τον τρόπο, η εκδήλωση έχει σκοπό να προάγει την κατανόηση και τον σεβασμό προς τη διαφορετικότητα και να συμβάλλει στην ενίσχυση των κοινών ευρωπαϊκών αξιών.

Read 633 times

european union flag 400 clr 4948Το έργο συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση