• +30 2810 336330
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2022 13:54

"Ημέρες Erasmus 2022...Πάμε Πλατεία" Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 14/10/2022 στην Πλατεία Ελευθερίας, η εκδήλωση για τον εορτασμό των Ημερών Erasmus 22 της ΠΔΕ Κρήτης, με τίτλο "Ημέρες Erasmus....πάμε πλατεία...με τα σχολεία", στην οποία συμμετείχε το Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης!

 Συνολικά στην εκδήλωση έλαβαν μέρος 31 σχολεία και φορείς απ' όλη την Κρήτη και παρουσιάστηκαν 42 έργα που έχουν υλοποιηθεί στο πλαίσιο συμπράξεων Erasmus. Τον χώρο της εκδήλωσης επισκέφθηκαν πάνω από 600 άτομα (εκπαιδευτικοί, μαθητές και πολίτες) τα οποία είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα βίντεο με τις δραστηριότητες των σχολικών συνεργασιών, να ενημερωθούν για τα σχέδια από τους ίδιους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που τα υλοποιούν, να παρακολουθήσουν τις μαθητικές μουσικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και να συμμετάσχουν στα εργαστήρια με το εκπαιδευτικό υλικό των ευρωπαϊκών προγραμμάτων της ΠΔΕ Κρήτης. Τέλος, στο περιθώριο της εκδήλωσης έγιναν δυο ενημερώσεις για το περιεχόμενο, τις κεντρικές δράσεις και τις προδιαγραφές των σχεδίων erasmus KA1 & KA2.

Πολύ σημαντική ήταν η συμβολή των ερευνητικών εταίρων της ΠΔΕ Κρήτης που συμμετείχαν στην εκδήλωση. Το Παν/μιο Κρήτης, το Ελληνικό Μεσογειακό Παν/μιο, το Ινστιτούτο Τεχνολογίας & Έρευνας και το Πάντειο Παν/μιο εκπροσωπήθηκαν από καθηγητές και φοιτητές οι οποίοι ενημέρωσαν για το περιεχόμενο των έργων που υλοποιούν από κοινού με τις Παιδαγωγικές Ομάδες της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπαίδευσης Κρήτης ("Sea4all", "Codeskills4robotics", "3d2act", "Safer", "Immerse" "Climademy", "Connect").

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στα σχολεία και στους εκπαιδευτικούς που συνεργάστηκαν για τη διεξαγωγή των εργαστηρίων : 11ο Γυμνάσιο Ηρακλείου (Μαρία Αθανασάκη, Κλειώ Χρηστάκη, Χρύσα Χουρσάν), Πρότυπο Λύκειο (Μαρία Φιολιτάκη), 6ο Γυμνάσιο (Ελένη Θεοδοσιάδη, Μαρία Φίλη, Μαρία Καφετζάκη, Ιωάννα Βερίγου), 5ο ΔΣ Ηρακλείου (Αλέξανδρος Ρονιώτης). Ανανεώνουμε το ραντεβού για τις Ημέρες Erasmus 2023!

Read 993 times

european union flag 400 clr 4948Το έργο συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση