• +30 2810 336330
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2022 12:53

Με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη Συνάντηση Προξένων στην Κρήτη με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης και του Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

Με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη Συνάντηση Προξένων στην Κρήτη με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης και κύριο θέμα συζήτησης την ανάπτυξη και ενίσχυση Διαπεριφερειακών Συνεργασιών με τις χώρες εκπροσώπησης των Προξένων. 

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, καλωσόρισε θερμά τους επίσημους εκπροσώπους ξένων κρατών στο νησί, αναφέροντας ότι «η Κρήτη επενδύει στη δύναμη της εξωστρέφειας», και τονίζοντας πως από την πρώτη συνάντηση υπάρχουν θετικά και ελπιδοφόρα μηνύματα. Βασικό μέλημα της Περιφέρειας Κρήτης είναι η αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων της εποχής, είπε ο Περιφερειάρχης και αναφέρθηκε στη συμμετοχή σε Διεθνή Φόρα, Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς και Ευρωπαϊκά Προγράμματα και ευρωμεσογειακά δίκτυα, αναπτύσσοντας διμερείς σχέσεις με άλλες μεσογειακές περιφέρειες και βέβαια συμβάλλοντας με κάθε τρόπο στην εμπέδωση ενός κλίματος συνεργασίας, ειρηνικής συνύπαρξης και αλληλεγγύης μεταξύ των λαών της Μεσογείου. «Με αυτό το δεδομένο, θεωρούμε ότι ο δικός σας ρόλος είναι ιδιαίτερα σημαντικός, καθώς ως Πρόξενοι των χωρών που εκπροσωπείτε στην Κρήτη, μπορείτε να γίνεται καταλύτες στην προσπάθεια για μια δυναμική και εξωστρεφή Περιφέρεια», τόνισε ο Σταύρος Αρναουτάκης. 

Στη συνέχεια, ο Γιώργος Αλεξάκης, Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης και Εντεταλμένος Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων αναφέρθηκε αναλυτικά και επεξήγησε την διάσταση και το ρόλο της Κρήτης σε διάφορα Ευρωπαϊκά Δίκτυα Συνεργασίας, την διεύρυνση των δεσμών με άλλες Περιφέρειες και την αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών Ανταγωνιστικών Προγραμμάτων. Στο πλαίσιο αυτό, η Περιφέρεια Κρήτης έχει αναπτύξει συνεργασίες με 33 χώρες και περισσότερες από 45 Ευρωπαϊκές Περιφέρειες σε θέματα όπως περιβάλλον, κλιματική αλλαγή, κυκλική οικονομία, γαλάζια ανάπτυξη κ.ά. Παράλληλα, η Περιφέρεια Κρήτης έχει δυναμική εξωστρεφή παρουσία με εκπροσώπους χωρών όπως η Ιταλία και η Κίνα που επισκέπτονται την Κρήτη διατηρώντας ισχυρούς δεσμούς. Επιπλέον, έγινε αναφορά στις δράσεις του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Κρήτης (Europe Direct), το οποίο παρέχει στους πολίτες πληροφορίες για ευρωπαϊκά θέματα σε τοπικό επίπεδο. 

Read 856 times

european union flag 400 clr 4948Το έργο συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση