• +30 2810 336330
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Σάββατο, 26 Μαρτίου 2022 12:11

"Νέοι στα νησιά: ευκαιρίες, προκλήσεις, προσδοκίες" Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)
Συμμετοχή του Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης στην εκδήλωση του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα: "Νέοι στα νησιά: ευκαιρίες, προκλήσεις, προσδοκίες".
Το Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης θα συντονίσει την θεματική: "Νέοι και περιβάλλον: Κλιματική αλλαγή, ανακύκλωση, καταστροφή των ακτών, αξιοποίηση του φυσικού περιβάλλοντος ως παράγοντα ανάπτυξης"

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022 από τις 12:00 μέχρι τις 13:00 ώρα Ελλάδος.
Θα συμμετέχουν :
• Ροδή Κράτσα, Περιφερειάρχης Ιονίων νησιών, πρώην Ευρωβουλευτής και Αντιπρόεδρος ΕΚ (ΕΛΚ).
• Κωνσταντίνος Αρβανίτης, Ευρωβουλευτής (Η Αριστερά)
• Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Ευρωβουλευτής (ΕΛΚ)
• Πέτρος Κόκκαλης, Ευρωβουλευτής (Η Αριστερά)

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Γιάννης Πομώνης, δημοσιογράφος Ionian TV
Οι τέσσερις Ευρωβουλευτές θα έχουν μια διαδικτυακή συζήτηση πάνω στη βάση των ευρημάτων που θα προκύψουν από κλειστές συζητήσεις που θα προηγηθούν με ομάδες νέων.
Τα θέματα που θα καλύψει η συζήτηση αφορούν:
- Νέοι και απασχόληση: πρόσβαση στην εργασία, συνθήκες εργασίας, πρόσβαση σε προγράμματα εργασίας και επιμόρφωσης, γεφύρωση του γενεαλογικού χάσματος στην εργασία.
- Νέοι και δημοκρατία: Συμμετοχή των νέων στα κέντρα λήψης αποφάσεων, συμμετοχή στα κοινά (εκλέγειν και εκλέγεσθαι), παραπληροφόρηση, ριζοσπαστικοποίηση, εθνικισμός.
- Νέοι, εκπαίδευση και ψηφιακή μετάβαση: Επάρκεια ευκαιριών και τεχνολογικό χάσμα, εκπαίδευση-επιμόρφωση, προοπτικές για επαγγελματική και προσωπική ανάπτυξη, η ψηφιακή μετάβαση ως γέφυρα με τη μητροπολιτική χώρα και τον κόσμο.
- Νέοι και περιβάλλον: Κλιματική αλλαγή, ανακύκλωση, καταστροφή των ακτών, αξιοποίηση του φυσικού περιβάλλοντος ως παράγοντα ανάπτυξης.
Της συζήτησης προηγούνται παράλληλες συζητήσεις, εκπροσώπων EDICs, ακαδημαϊκών, φοιτητών, μαθητών, πολιτών και εθελοντών της πρωτοβουλίας Μαζί.eu

Read 909 times

european union flag 400 clr 4948Το έργο συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση