• +30 2810 336330
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Πέμπτη, 09 Ιανουαρίου 2014 02:58

Μαθητικός διαγωνισμός ''Γιατί να επισκεφτώ την Κρήτη''Pourquoi visiter la Crète», στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Γαλλοφωνίας

Written by
Rate this item
(0 votes)

Με το σύνθημα ʽʼParlez franc, parlez français…. Μιλήστε ελεύθερα, μιλήστε “γαλλικά!ʼʼ ο Σύλλογος Πτυχιούχων Γαλλικής Φιλολογίας Νομού Ηρακλείου ξεκίνησε ένα αφιέρωμα στη γαλλική γλώσσα με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Γαλλοφωνίας  που γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο στις 20 Μαρτίου. Οι εκδηλώσεις του Συλλόγου των καθηγητών Γαλλικής διαρκούν ένα μήνα και περιλαμβάνουν δράσεις που πραγματοποιούνται σε όλους τους Νομούς της Κρήτης. Προβολές γαλλικών ταινιών για τους μαθητές και των δυο βαθμίδων εκπαίδευσης, έκθεση αφιέρωμα στον Αστερίξ και Οβελίξ, μουσικές εκδηλώσεις με γαλλικά τραγούδια, ομιλίες και παρουσιάσεις βιβλίων, συναυλίες μαθητικών συγκροτημάτων με γαλλόφωνο στίχο καθώς και ένας μαθητικός διαγωνισμός είναι οι βασικές εκδηλώσεις που πλαισίωσαν  αυτή τη γιορτή των γαλλικών που ολοκληρώθηκε  το Σάββατο 27/4/2013 με την απονομή των βραβείων του μαθητικού διαγωνισμού με θέμα « Pourquoi visiter la Crète » «Γιατί να επισκεφτώ την Κρήτη».

Στα πλαίσια των δράσεων αυτών το Europe Direct Κρήτης συμμετέχει συνδιοργανώνοντας το μαθητικό διαγωνισμό ο οποίος απευθύνεται στους μαθητές γαλλόφωνων τμημάτων Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων του Ν. Ηρακλείου. Οι μαθητές κλήθηκαν  να ετοιμάσουν μια εργασία που θα αναδείκνυε  τις ιδιαιτερότητες της περιοχής τους με στόχο να την καταστήσουν ελκυστική για επίσκεψη, απευθυνόμενοι σε ένα γαλλόφωνο κοινό. Ο απώτερος στόχος αυτής της δράσης είναι να υπάρξει μία συνεργασία με γαλλόφωνες χώρες της ΕΕ σε σχολεία των οποίων θα αποσταλούν οι βραβευμένες εργασίες προκειμένου η Κρήτη να γίνει γνωστή στους μαθητές και να υπάρξει ίσως και κάποια ανταλλαγή από τη δική τους πλευρά.

Read 3666 times Last modified on Πέμπτη, 09 Ιανουαρίου 2014 13:12

european union flag 400 clr 4948Το έργο συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση