• +30 2810 336330
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Πέμπτη, 09 Ιανουαρίου 2014 09:00

9η εβδομάδα πρόληψης αλκοόλ Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το μήνα Απρίλιο, έλαβε  χώρα η "Εβδομάδα Πρόληψης Αλκοόλ" (ΕΠΑ). Στη δράση αυτή φέτος συμμετείχε ενεργά και το  Europe Direct Περιφέρειας Κρήτης.

Η ΕΠΑ είναι μία δράση που ξεκίνησε το 2005, ως μία παρέμβαση πρωτογενούς πρόληψης. Με το πέρασμα των χρόνων εξελίχθηκε, μεγάλωσε και αγαπήθηκε, έτσι ώστε να καταλήξει να αποτελεί πλέον θεσμό για το Ηράκλειο, ως μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις πρόληψης που λαμβάνουν χώρα κάθε άνοιξη, προσελκύοντας όλο και περισσότερους συμμετέχοντες, εθελοντές, συλλόγους και φορείς, μεγιστοποιώντας έτσι την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα που έχουν σχέση με το αλκοόλ στο σύνολο της κοινωνίας μας.

Η 9η Εβδομάδα Πρόληψης για το Αλκοόλ, πραγματοποιήθηκε από 22 έως 27 Απριλίου και είχε ως θέμα "Αλκοόλ και Ανθρώπινες Σχέσεις. Μια Ισορροπία στις αποχρώσεις του γκρι".

Το Πρόγραμμα της 9ης Εβδομάδας Πρόληψης Αλκοόλ περιείχε παρεμβάσεις στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση, μαθητική έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας, προβολή βιωματικών βίντεο μαρτυριών, θεατρικό δρώμενο από τη θεατρική ομάδα καθηγητών ΕΛΜΕ Νομού Ηρακλείου, προβολή της ταινίας Ondin του Neil Jordan, παρέμβαση πρόληψης στο κέντρο της πόλης και μια κεντρική εκδήλωση στο κέντρο της πόλης (Λότζια) με έκθεση επιλεγμένων έργων από την Πύλη Βιττούρι, διανομή ενημερωτικού υλικού, παιχνίδια από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, θεατρικό δρώμενο από το 3ο Λύκειο Ηρακλείου, θεατρικό παιχνίδι από το ΚΕΘΕΑ Αριάδνη και χορός από την σχολή Nena’s Academy

 

 

Read 20354 times
More in this category: Let' s do it Greece »

european union flag 400 clr 4948Το έργο συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση