Banner Top

updated 1:05 AM UTC, Mar 26, 2019
Δημοφιλή:
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο μέρος της διασυνοριακής δράσης με αναφορά στις επικείμενες ευρωεκλογές μεταξύ του Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης και του Europa Direkt Fyrbodal της Σουηδίας Παρουσίαση της ιστορίας και του πολιτισμού της Κρήτης από την Τσεχική τηλεόραση! Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το Startup Europe Week Crete από το Σύλλογο Νεανικής Επιχειρηματικότητας - Youth Entrepreneurship Club , με την υποστήριξη του Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης, στις 15 και 16 Μαρτίου στο Ρέθυμνο και Χανιά! Ημερίδες με βιωματικά εργαστήρια σε όλη την επικράτεια της Κρήτης με θέμα: ‘Το παρόν και το μέλλον της Ευρώπης. Σχέσεις πολιτών και κρατών. Δημιουργική σκέψη και δράση.’ Αποτελέσματα του Διαγωνισμού Δοκιμίου για μαθητές Γ’ Γυμνασίου Αυτή τη φορά ψηφίζω !!! Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το Startup Europe Week Crete από το Σύλλογο Νεανικής Επιχειρηματικότητας - Youth Entrepreneurship Club , με την υποστήριξη του Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης! Startup Europe Week Crete 2019 | Lasithi Workshop EUnovation: Παρόν και Μέλλον της Ευρώπης στο χέρι μου Ορισμός της τριμελούς επιτροπής αξιολόγησης
A+ A A-
Subscribe to this RSS feed

Ενημερωτικό σεμινάριο με θέμα: “Στρατηγικές αναζήτησης και διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων” του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Κρήτης στο ΤΕΙ Κρήτης

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Κρήτης - Europe Direct of Crete σε συνεργασία με το Γραφείο Διασύνδεσης και τον Ειδικό Λογαριασμό ΤΕΙ Κρήτης, πραγματοποίησε την Παρασκευή 15/2 και ώρα 10:00 – 13:00 (Αίθ. Σεμιναρίων ΣΔΟ, 1ος Όροφος) σεμινάριο με θέμα: “Στρατηγικές αναζήτησης και διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων”.

Σκοπός

Η ενημέρωση αυτή αποσκοπούσε στην παροχή γνώσεων και δεξιοτήτων για την αξιοποίηση των ευκαιριών χρηματοδότησης έργων που προσφέρουν τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα.

Κυρίως όμως να είναι σε θέση να αναπτύξουν και να καλλιεργήσουν στη συνέχεια –σε μια δεύτερη φάση, εφόσον το επιθυμούν- τις δεξιότητες εκείνες, που είναι απαραίτητες για να υποστηρίξουν έναν φορέα σε όλες τις φάσεις ενός συγχρηματοδοτούμενου έργου, από τον σχεδιασμό του μέχρι και την ολοκλήρωση και την κεφαλαιοποίηση των αποτελεσμάτων του.

Η συμμετοχή ήταν δωρεάν και ελεύθερη για όλα τα μέλη του ακαδημαϊκού και διοικητικού προσωπικού του ΤΕΙ Κρήτης.

Συμμετοχή του Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης στις εργασίες της συνάντησης στο Ηράκλειο του προγράμματος Erasmus + KA2 με τη ονομασία: "Social Media as a tool for Inclusion"

Το Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης συμμετείχε στις εργασίες της συνάντησης στο Ηράκλειο του προγράμματος Erasmus + KA2 με τη ονομασία: "Social Media as a tool for Inclusion – Τα μέσα Κοινωνικής δικτύωσης ως εργαλείο ενσωμάτωσης" (SoMeIn), που παίρνει μέρος το 2ο ΕΠΑ.Λ. Ηρακλείου Κρήτης - 2nd Vocational School of Heraklion μαζί με σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από τη Δανία, την Εσθονία, τη Φινλανδία, την Ισπανία στις 25 Ιανουαρίου 2019 στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Κρήτης.

Ειδικότερα, το Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης πραγματοποίησε ενημέρωση αναφορικά του ρόλου των Κέντρων Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – EDICs ως η κύρια διεπαφή πληροφόρησης μεταξύ ΕΕ και πολίτη καθώς και τις πρωτοβουλίες που λαμβάνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αντιμετώπιση του φαινομένου των fake news και της παραπληροφόρησης στο διαδίκτυο.
Στην ενημέρωση συμμετείχε και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος στον τομέα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων της Περιφέρειας Κρήτης, κος Αλεξάκης Γιώργος, ο οποίος ανέλυσε τόσο τις αρμοδιότητες και τη λειτουργία της Περιφέρειας Κρήτης ως οργανισμού τοπικής αυτοδιοίκησης, όσο και τους κύριους άξονες χάραξης πολιτικής της.

#EuropeDirectCrete #RegionCrete #Crete #Heraklion #Erasmus #2Epal #SoMeIn #EUvsDisinfo #fakenews

Ταχύρρυθμο εργαστήριο δημιουργίας ντοκιμαντέρ για εκπαιδευτικούς και μαθητές με τη στήριξη του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Κρήτης

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το ταχύρρυθμο εργαστήριο δημιουργίας ντοκιμαντέρ για εκπαιδευτικούς και μαθητές με τη στήριξη του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Κρήτης - Europe Direct Crete.

  • 20 εκπαιδευτικοί από σχολεία του Ηρακλείου, ένας από κάθε σχολική μονάδα και 2 μαθητές από κάθε σχολείο, εκπαιδεύτηκαν στη χρήση του ντοκιμαντέρ στη μαθησιακή διαδικασία για δώδεκα ώρες.
  • Ημερομηνία: 21 & 26 Νοεμβρίου 2018
  • Τοποθεσία: Αίθουσα Ο. Ελύτη του Κοινωνικού Χώρου των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού, Ηράκλειο
  • Στόχος η προώθηση και βελτίωση των ψηφιακών δεξιοτήτων ως απαραίτητη προϋπόθεση διάδοσης και πραγματοποίησης του περιεχομένου της Digital Agenda.
Bingo sites http://gbetting.co.uk/bingo with sign up bonuses

Ηράκλειο

Banner 468 x 60 px