Banner Top

updated 1:51 PM UTC, Aug 10, 2018
Δημοφιλή:
Το Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης συνδιοργανώνει με τον πολιτιστικό σύλλογο Ίνι Μοναστηράκι (Ίνατος) “Εικαστικό εργαστήρι”, με αφορμή το Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018 “Το Λασίθι ανοίγει πανιά” “Το Λασίθι ανοίγει πανιά” Με την υποστήριξη του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Κρήτης - Europe Direct of Crete πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση “Design Disruptors” ! Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Κρήτης - Europe Direct of Crete βασικός υποστηρικτής της εκδήλωσης “Design Disruptors”. Το Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης συνδιοργανώνει για ένατη συνεχόμενη χρονιά ένα αφιέρωμα στον Γερμανόφωνο Κινηματογράφο. Τo europe direct της Περιφερείας Κρήτης για 9η συνεχόμενη χρονιά συνδιοργανωτής του διημέρου γερμανόφωνου κινηματογράφου Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Κρήτης συμμετείχε στον Ανοικτό Διάλογο με θέμα: “Η Ευρώπη πράττει καλώς;”, που διοργάνωσε η Ελληνική Κοινωνική Υποστηρικτική Σύμπραξη. Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το ενημερωτικό συνέδριο με θέμα: "Invest EU - Ευρωπαϊκά Προγράμματα για Καινοτομία & Ανάπτυξη" με τη συνδιοργάνωση του Europe Direct City of Athens και το Europe Direct of Crete Το Europe Direct City of Athens και το Europe Direct Crete σας προσκαλούν στο ενημερωτικό συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 19 Ιουνίου και ώρα 17:00 στο ΣΕΡΑΦΕΙΟ με θέμα: Invest EU - Ευρωπαϊκά Προγράμματα για Καινοτομία & Ανάπτυξη.
A+ A A-
Website URL:

Το Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης συνδιοργανώνει με τον πολιτιστικό σύλλογο Ίνι Μοναστηράκι (Ίνατος) “Εικαστικό εργαστήρι”, με αφορμή το Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018

 • Με αφορμή το Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018 το Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης συνδιοργανώνει με τον πολιτιστικό σύλλογο Ίνι Μοναστηράκι (Ίνατος) “Εικαστικό εργαστήρι” με τίτλο: «Ixνογραφώντας τους δρόμους του νερούστην ελληνορωμαϊκή Αρκαδεία».

 • Μία ξενάγηση στην αρχαία Αρκαδεία και παράλληλες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 11 Αυγούστου 2018.

 • Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων  του Πολιτιστικού Συλλόγου ξεκινά στις 10 το πρωί με συνάντηση στο Ίνι.

 • Ακολουθεί ξενάγηση στο υπό ανασκαφή λουτρικό συγκρότημα με αρχαιολόγους.

 • Στη συνέχεια, θα γίνουν εργαστήρια στην πλατεία της Ζωοδόχου Πηγής στην Κερά Ινίου.

 • Στις 5 το απόγευμα το πρόγραμμα προβλέπει πηλοπλαστική με καλλιτέχνη κεραμίστα.

 • Θα συμμετάσχει 15μελής ομάδα με παιδιά από 11 ετών και ενήλικες.

 • Τέλος, θα γίνει μάθημα πηλοπλαστικής – ζωγραφικής με εικαστικό για παιδιά όλων των ηλικιών.

“Το Λασίθι ανοίγει πανιά”

Ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου, με την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, της Περιφέρειας Κρήτης και του Πανεπιστημίου Πειραιώς, διοργανώνει στις 3 έως 5 Αυγούστου το Φεστιβάλ «Το Λασίθι ανοίγει πανιά».

Σκοπός του φεστιβάλ είναι η ενημέρωση του κοινού και η ενίσχυση της πρότασης με τίτλο: "Η Τεχνογνωσία διαχείρισης των υδάτινων πόρων - οι Ανεμόμυλοι στο Οροπέδιο Λασιθίου Κρήτης προς ένταξη του στοιχείου στο εθνικό ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και την ανάδειξη του 1ου Αιολικού Πάρκου στην Ελλάδα".

Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ διοργανώνονται με την υποστήριξη του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Κρήτης, του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Πειραιώς και Νήσων Αττικής, του, της εταιρείας πολιτισμού Peripatos, του Καμπάνειου ιδρύματος και του Εργαστηρίου Διεθνών και Ευρωπαϊκών Πολιτικών και Προγραμμάτων Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Μεταξύ των εκδηλώσεων του τριημέρου περιλαμβάνεται η διοργάνωση εσπερίδας με θέμα "Ανεμόμυλος Οροπεδίου Λασιθίου Κρήτης - Πολιτισμική ταυτότητα και Νέες Προσεγγίσεις", καθώς επίσης προβολές ντοκιμαντέρ και δράσεις για να μαθαίνουν οι νεότεροι και να θυμούνται οι παλαιότεροι.

- Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

- Για το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων του φεστιβάλ δείτε: https://www.cretalive.gr/crete/to-lasithi-anoigei-pania

Με την υποστήριξη του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Κρήτης - Europe Direct of Crete πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση “Design Disruptors” !

 • Με την υποστήριξη του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Κρήτης - Europe Direct of Crete πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση “Design Disruptors”, την Τετάρτη 11 Ιουλίου στις 19:30, στον δημιουργικό χώρο του Comeet.

 

 • Στην εκδήλωση, αφότου προβλήθηκε σε πρώτη Παγκρήτια προβολή η ταινία "Design Disruptors" - για την οποία η ομάδα Bizrupt έχει αποκτήσει τα δικαιώματα προβολής της – το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει και να λάβει διαδραστικά μέρος στη συζήτηση με τους ειδικούς στο θέμα του design συμμετέχοντες στο πάνελ, οι οποίοι έδωσαν τη δική τους οπτική και τα ερεθίσματα για το πώς το design μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν εργαλείο σε πολλούς επιχειρηματικούς -και όχι μόνο- τομείς.

#EuropeDirectCrete #Bizrupt #Comeet #Heraklion #DesignThinking #InnCrete #dialogues #event #Inspire #entrepreneurial_culture #active_interaction #cooperation #DesignDisruptors #Design

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Κρήτης - Europe Direct of Crete βασικός υποστηρικτής της εκδήλωσης “Design Disruptors”.

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Κρήτης - Europe Direct of Crete βασικός υποστηρικτής της εκδήλωσης “Design Disruptors”.

? Αν είσαι designer, φοιτητής αντίστοιχου τομέα, επιχειρηματίας που θέλει να μεταφράσει το όραμα του σε προϊόν ή υπηρεσία και ξέρει -ή δεν ξέρει ακόμη- ότι το design είναι ο ενδιάμεσος, αλλά και αν απλά θέλεις να μάθεις περισσότερα για μια από τις πιο “hot” έννοιες των ημερών μας, έλα την Τετάρτη 11 Ιουλίου στις 19:30, στον δημιουργικό χώρο του Comeet, που θα παρακολουθήσουμε σε πρώτη Παγκρήτια προβολή την ταινία "Design Disruptors".

Μετά την προβολή της ταινίας θα συζητήσουμε για το τι σημαίνει design, προσπαθώντας να προσδιορίσουμε λίγο παραπάνω αυτήν τη δύσκολη, αλλά πανταχού παρούσα, έννοια. Ειδικοί στο θέμα του design θα μας δώσουν τη δική τους οπτική, αλλά και τα ερεθίσματα για να μιλήσουμε για το πώς το design χρησιμοποιείται σαν εργαλείο σε πολλούς επιχειρηματικούς -και όχι μόνο- τομείς.

➡️ Στο panel της συζήτησης θα συμμετέχουν μεταξύ άλλων: η Ειρήνη Μακεδόνα, Αρχιτέκτονας & Designer, και η Τόνια Αυγουστάκη, Designer & Creative Director. Το συντονισμό της συζήτησης θα αναλάβει ο Σπύρος Δρακάτος, Co-founder του Spir.To.

**Agenda**
- 19:15-19:30 | Welcome
- 19:30-20:30 | Προβολή ταινίας
- 20:30-21:30 | Ανοιχτή συζήτηση

Είσοδος Ελεύθερη

 • Published in Νέα
Subscribe to this RSS feed
Bingo sites http://gbetting.co.uk/bingo with sign up bonuses

14°C

Ηράκλειο

Partly Cloudy

Humidity: 72%

Wind: 9.66 km/h

 • 24 Mar 2016 22°C 12°C
 • 25 Mar 2016 19°C 12°C
Banner 468 x 60 px